Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Oddział dla dzieci
(1)
Autor
Kawamura Yayo (1967- )
(1)
Orosz Susanne (1962- )
(1)
Sobolewska Mirosława
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Nauka
(1)
Osobliwości
(1)
Gatunek
Opowiadania i nowele
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Dlaczego ziemniaki rosną pod ziemią? Skąd się wzięły pomidory? Jak zrobić w domu pyszny makaron i biały ser? Co to jest miód? I co ma wspólnego lukier z aniołkami? Dlaczego mleko jest białe? Dlaczego można jeść pokrzywę? Na te i wiele innych pytań dotyczących podstawowych produktów spożywczych małe i duże łasuchy znajdą odpowiedzi w tej książce. Zabawne historyjki wyjaśniają, skąd biorą się produkty spożywcze, oraz są inspiracją do pierwszych samodzielnych prób w kuchni. Znakomita i inspirująca zabawa dla dzieci i dorosłych.Susanne Orosz (ur. 1962) zajmuje się pisaniem książek dla dzieci i scenariuszy telewizyjnych. Mieszka w Hamburgu, uwielbia przygody i posiada czarny pas w aikido.Yayo Kawamura urodziła się w Heilbronnie, a dzieciństwo spędziła w Tokio. Od 1989 roku mieszka z mężem, córką i synem w Berlinie. Studiowała projektowanie i grafikę, a od 2001 roku pracuje jako ilustratorka i grafik w różnych czasopismach oraz wydawnictwach, ilustrując książki dla dzieci i młodzieży.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział dla dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Op/II (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej